Category Archives: Antico Sapore

Antico Sapore wordt een coöperatie! Doe je mee ?

We hebben groot nieuws. Antico Sapore is vanaf nu een coöperatie!

En jij kan meebouwen aan dit verhaal door aandeelhouder te worden van onze coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk.

Dat doe je door € 250,00 of een veelvoud (maximaal 20) daarvan te storten op rekening BE47 8904 3438 0680 met vermelding ‘aandeel Antico Sapore, naam, voornaam en adres.’ Gekochte aandelen in Antico Sapore kunnen in aanmerking komen voor de Tax Shelter regeling voor startende ondernemingen en kunnen recht geven op een vermindering van 50% in de belastingen voor de verworven aandelen.

Wat we doen

Antico Sapore werkt samen met ondernemingen en organisaties in Italië die strijden tegen de greep van de maffia op de maatschappij, economie en samenleving. Dat doen ze door de import en verkoop aan winkels en horeca van voedingsproducten van boeren en producenten die tot de anti-maffiabeweging behoren. Daarnaast zetten we ook in op sensibilisering rond dat thema.

Partnerorganisaties

Eén van de partnerorganisaties is Libera Terra. Zij verenigen 9 coöperaties die de voormalige maffiagronden nieuw leven inblazen. Ze produceren biologische wijnen, pasta’s en conserven.
Daarnaast worden ook producten ingevoerd met het label AddioPizzo. Dat is een sociale basisbeweging die in Sicilië een gemeenschap van producenten en consumenten opbouwt die weigeren de pizzo(het beschermgeld) te betalen.

Kwaliteit staat centraal

Bij de keuze van de producten staat de kwaliteit centraal. De naam Antico Sapore betekent letterlijk de smaak van vroeger. De producenten waarmee wordt samengewerkt, streven ernaar om zoveel mogelijk in te zetten op oude rassen. Deze bevorderen de biodiversiteit en de duurzaamheid van de productie en zijn goed aangepast aan het lokale klimaat en de bodem. En ze smaken heerlijk!

Praktisch

  • Eén aandeel bedraagt €250. Wil je meerdere aandelen kopen, dan kies je voor een veelvoud van dit bedrag.
  • Bij ontvangst van het bedrag op de zichtrekening van Antico Sapore erkende cvso bezorgen we jou een bevestiging op papier (bewijs van aandeel).
  • Elke aandeelhouder van Antico Sapore erkende dvso heeft slechts 1 stem in de Algemene Vergadering, ongeacht het aantal aandelen.
  • Je investeert in een onderneming, met de bijhorende risico’s maar ook met bijbehorende opportuniteiten. Je kan echter alleen je eigen investering verliezen. Je kan niet aansprakelijk worden gesteld.
  • Via het systeem Tax Shelter (investeren in startende ondernemingen) krijg je het jaar na je eerste aankoop een belastingsvermindering tot 45% van het bedrag dat je hebt geïnvesteerd. Dit geldt enkel voor natuurlijke personen, niet voor bedrijven. Op het einde van het boekjaar krijg je van ons de nodige papieren toegestuurd. Je aandeel moet dan tenminste 4 jaar blijven bij Antico Sapore erkende cvso.
  • De aankoop van aandelen is effectief na betaling van het gekozen bedrag op het rekeningnummer van Antico Sapaore: BE47890434380680 met als mededeling ‘aandeel Antico Sapore,  naam,  voornaam en adres.’