Pasta Libera Terra

Waarom deze pasta zo lekker is

De pasta van Libera Terra wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde harde tarwe van de beste inheemse tarwesoorten. Deze tarwevariëteiten werden na jarenlang experimenteren geselecteerd op basis van hun kwaliteiten voor het maken van een uitzonderlijke pasta.

De tarwe wordt gezaaid in het najaar, gecultiveerd met enkel organische mest en in rotatie met peulvruchten, groenten en veevoer. Het wieden gebeurt uitsluitend met mechanische middelen. Dorsen vindt plaats tussen half juni en eind juli, afhankelijk van het jaar en de hoogte.

Op basis van het griesmeel wordt de pasta in verschillende vormen gemaakt volgens de traditie van de pastameesters. Bij het productieproces wordt het griesmeel eerst gemengd met zuiver water en vervolgens gekneed zodat de gluten en het zetmeel zich binden. Daarna wordt het mengsel door een matrijs getrokken zodat het zijn gewenste vorm verkrijgt. Voor deze pasta wordt een matrijs van brons gebruikt, waardoor hij een ruwer uiterlijk krijgt en veel beter de saus zal vasthouden. Zo bekom je een superieure pasta die veel geschikter is om in de Italiaanse keuken te gebruiken.

Daarna wordt de pasta gedroogd bij gematigde temperatuur waardoor de smaak- en nutritionele eigenschappen intact worden gehouden.