Kruidenbitter

Salvatore Cannavo en zijn dochter Eliana zijn in 2007 begonnen met de productie van een biologische Amaro, op basis van een familierecept dat in eerste instantie alleen voor thuisgebruik werd gemaakt. Dit recept bevat ongeveer 60 kruiden met als belangrijkste ingrediënten:

  • planten, zoals zoethout, rabarber en artisjokken;
  • fruit, zoals geselecteerde aromatische citrusvruchten;
  • aromatische en medicinale kruiden, zoals venkel, munt, oregano, salie en anijs;
  • kruiden zoals kaneel, nootmuskaat, koriander en kruidnagel.

Deze Amaro heeft de mooie naam Barocho gekregen, wat staat voor de overvloedigheid van Sicilië, haar cultuur en natuur. Het is de eerste en enige gecertificeerde biologische Amaro met alleen goedgekeurde biologische ingrediënten. De AmaroBio “Barocho” is een waar “geneesmiddel” voor de organen in ons lichaam: het stimuleert de spijsvertering, helpt de urinevorming en activeert de circulatie. Donker gekleurd, is deze kruidenlikeur als een complex bouquet, maar heel verfijnd. De smaak is vol en evenwichtig met delicate elegantie, met een aangenaam en doordringend aroma en met zachte tonen van fruit en bloemen.

De AmaroBio “Barocho” is leverbaar in 70 cl flessen en heeft een een alcoholpercentage van  32%.

Je bewaart de Amaro best in de ijskast, zodat je hem fris kunt drinken.

Amaro Bio is ook lekker in cocktails (met sinaasappelsap of tonic met muntblaadjes) Gebruik het ook voor extra smaak in de koffie, thee of chocolademelk, maar ook in desserts zoals tiramisù of pannacotta, en over roomijs of fruitsalade.