olijfgaard

Welkom

Gegroeid uit een passie voor Sicilië, hebben we in 2012 het bedrijfje Antico Sapore (de smaak van weleer) opgericht.  We werken samen met  kleine familiale bedrijven en coöperatieven die teruggaan naar de Siciliaanse traditie. Die op biologische wijze, de antieke variëteiten opnieuw cultiveren. Met respect voor natuur en mens.

We voeren de producten in van de sociale coöperaties van Libera Terra, die werken op gronden die zijn in beslag genomen op de maffia.

Verder werken we samen met kleine familiale bedrijfjes die lid zijn van de Addiopizzo-beweging.
Addiopizzo is een Siciliaanse basisbeweging met als doel het opbouwen van een gemeenschap van producenten en consumenten die weigeren het maffia-beschermgeld (pizzo) te betalen. Producten met een addiopizzo-label worden gemaakt volgens de principes van legaliteit, duurzaamheid en respect voor het milieu.

Voor u, beste klant, betekent dat de mogelijkheid om nieuwe smaken te ontdekken. Proef van onze unieke soorten olijfolie, steeds monovariêteit en koud geperst. Laat u verleiden door de volle smaak van amandels en pistachenoten van oude rassen. Geniet van onze biologische wijnen en dranken. En maak eens een pasta klaar die geproduceerd is volgens de oude traditie, op smaak gebracht met een typische Siciliaanse saus of pesto.

Ga je mee op ontdekking ?

Dirk De Muynck, november 2018