Serra di Mezzo

Het ontstaan

De olijfolie van Serra di Mezzo is ontstaan uit de zoektocht van een Italiaanse familie naar land voor de teelt van olijven voor natuurlijke biologische extra vergine olijfolie. In 1990 vond men een klein stukje grond in het hart van Sicilië, Serra di Mezzo, een land gevuld met olijfbomen en bloeiende amandelbomen.

Sindsdien symboliseert Serra di Mezzo voor dit gezin ‘de diepe verbinding met de aarde’. Serra di Mezzo produceert oude variëteiten van olijven, amandels en pistachenoten.

De familie is momenteel op zoek naar meerwaarde door hun grondstoffen te gebruiken voor de produktie van afgewerkte produkten zoals opgelegde olijven, sausen, tapenades en broodsmeersels. 

Het bedrijf

In de loop der jaren is Serra di Mezzo uitgegroeid tot een modern hedendaags bedrijf. Echter, de achterliggende filosofie, eerlijkheid, authenticiteit en de kwaliteit van de olijfolie is gelijk gebleven aan hoe het tóen begon.

Het familiebedrijf, dat vanaf 1997 biologisch gecertificeerd is, bestaat uit een agrarisch gebied dat zich uitstrekt over ongeveer dertig hectare op het grondgebied van Pietraperzia op Sicilië.

Olijfoliën van Serra di Mezzo

De olijfoliën van Serra di Mezzo uit Sicilië worden internationaal geroemd en behoren tot de top 10 van de beste koudgeperste olijfoliën van Italië. Ze zijn zeer gewaardeerd door deskundigen, de haute cuisine en in het algemeen door liefhebbers van goede smaak.
Er is maar liefst keuze uit 5 verschillende oliën van zacht mild tot pikant pittig.
Zo is er voor ieder gerecht een passende olijfolie.

De soorten

Antico Sapore verkoopt verschillende soorten olijfolie van Serra di Mezzo: Moresca, Giarraffa, Nocellara del Belice, Nocellara Etnea, en Tonda Iblea.
Iedere olie heeft zijn eigen specifieke eigenschappen die de smaak typeren en speciaal maken. Je vindt op deze site ook een keuzewijzer die je kan helpen om de eigenschappen van verschillende variëteiten te leren kennen.
De olijfoliën van Serra di Mezzo’s zijn extra vergine olijfoliën met een perfecte balans tussen smaak, kwaliteit en traditie. De harmonieuze koudgeperste oliën komen het beste tot hun recht wanneer ze koud (onverwarmd) in of bij gerechten worden toegepast.
Het beste is het dan ook om de oliën ná de bereiding aan het gerecht toe te voegen.