Amandelsoep

Ingrediënten

1 groene paprika, 1 rode paprika, 300gr rijpe tomaten (in de winter gepelde tomaten uit blik), 2 teentjes look, 4 lepels extra virgin olijfolie, 100gr gemalen amandelen (niet gepeld), 2 lepels griesmeel van hardgraan “semola di Grano Duro”, ¾ l groentebouillon, zout, gemalen peperoncino rosso (je kan chilipoeder of pikante paprikapoeder gebruiken), een half doosje saffraan, 1/4l room

Bereidingswijze

De paprika’s kuisen en in kleine blokjes snijden. De tomaten pellen en in stukjes snijden.
Olie in de kookpot verwarmen, en de gemalen amandelen een beetje aanbakken (voortdurend blijven roeren !). Daarna de geperste look toevoegen en de smoel, een klein beetje verder aanbakken en dan de paprika’s en de tomaten. Een beetje op smaak laten komen en voortdurend blijven roeren met een houten lepel. De bouillon toevoegen, het zout, de harissa en de saffraan.
Heel traag laten koken voor maximum een kwartier. Eens de soep gekookt is, de room toevoegen (niet meer op het vuur). Goed mengen en opdienen.

Smakelijk !

Vermoedelijk is dit een Spaans recept. Het heeft een heel mooie balans van smaken en is erg feestelijk.