Olijventapenade

Tapenades

Groene tapenade

Ingrediënten

100 gr ontpitte bio groene olijven, olijfolie, peper, 5 gezouten ansjovisfilets op olie, 1 soeplepel kappertjes, teentje knoflook, soeplepel gemalen amandelen, Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Alles in een keukenrobot of blender en mixen tot je een homogene massa bekomt

Zwarte tapenade

Ingrediënten

100 gr ontpitte zwarte bio olijven, olijfolie,  peper, 5 gezouten ansjovisfilets op olie, 1 soeplepel kappertjes, teentje knoflook,  koffielepel harissa (te koop in de wereldwinkel)

Bereidingswijze

Alles in een keukenrobot of blender en mixen tot je een homogene massa bekomt

Rode tapenade

Ingrediënten

Bosje basilicum, 100gr zongedroogde tomaten op olie, 1 theelepel harissa, 1 soeplepel kappertjes, olijfolie, peper, zout

Bereidingswijze

Alles in een keukenrobot of blender en mixen tot je een homogene massa bekomt