Anelletti met gehakt in de oven

Ingredienten

  • 500 gram anelletti
  • 1 ajuin
  • blik gepelde tomaten, of verse tomaten gepeld
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 200 gram erwtjes
  • 250 gram pikante salami
  • 250 gram jonge kaas “primosale” (Italiaanse jonge pecorino, te vinden bij de Italiaanse speciaalzaak)
  • 250 gram jonge kaas “caciocavallo” (Italiaanse kaas uit het Madoniën gebergte, te vinden bij de Italiaanse speciaalzaak)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 theelepels venkelzaadjes
  • 2 dl olijfolie
  • zout, peper

Bereidingswijze

De gehakte ajuin bakken, gehakt erbij en afbakken. Blussen met witte wijn. De tomaten en de venkelzaadjes bijvoegen en 30 minuutjes laten sudderen. Kook in aparte pot de erwtjes zacht. Snij ondertussen de salami en de kaas tot kleine blokjes. Voeg als de saus klaar is de salami en erwtjes toe. Kook de anelletti “al dente”, niet te zacht dus. Afgieten, bij de saus voegen en goed mengen. De kaas toevoegen en alles goed onder elkaar roeren. Alles in een ovenschotel doen, paneermeel opstrooien, en scheutje olijfolie overgieten en nog een laagje paneermeel. 20 minuutjes in een warme oven plaatsen.