Pasta met zuiderse pesto

Ingrediënten

Voor 4 grote porties:
6 tenen knoflook
6 el amandelen
6 el pistachenoten (of walnoten of pijnboompitten)
2 plantjes basilicum
6 el halfgedroogde tomaten
2 bosjes raketsla
8 el goede olijfolie
800 g spaghetti

Bereidingswijze

Snij de gepelde tenen knoflook in grove stukken. Rooster de noten in een pan tot ze kleuren en laat afkoelen. Hak de noten in stukken. Doe nu de knoflook en de noten in een kom. Hou wat gehakte noten opzij om later te gebruiken als bordversiering.

Voeg alle blaadjes van de basilicumplanten, de halfgedroogde tomaten, de raketsla en de olijfolie bij de knoflook en de noten en mix tot een compacte pesto. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water en giet het kookvocht af. Meng de pesto door de spaghetti en serveer met grofgehakte noten.